ЗАЩО КОЖАТА НА ЛИЦЕТО СЕ „ЛЮЩИ“ И КАКВО ПОКАЗВА ТОВА

Това е просто: пилинг – знак за сухота. Горните клетки на епидермиса нямат достатъчно влага, те умират и отпадат, за да направят мястото си по-хидратирано и здраво. Ако новите клетки започват да губят влага, процесът се повтаря. Местата на люпенето по лицето стават видими.

Но това, което е причинило такава хронична липса на влага, е друг въпрос.

Защо кожата на лицето най-често се лющи:

⛅1. СЛЪНЦЕТО

Ултравиолетовите лъчи унищожават еластина и колагена и всъщност убиват клетките на кожата. Мъртвите клетки, които вече не са в състояние да задържат влагата и хранителните вещества, се ексфолират.

Какво да правим? Дори през зимата, нанесете слънцезащитен крем върху кожата си. Или използвайте кремове със слънцезащите фактор. Те блокират вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи.

Здравейте! Казвам се Мария Делева и съм лидер, и партньор в най-голямата руска компания за директни продажби Faberlic.

Faberlic e известна с първата патентована формула за кислородна козметика. Ако се интересувате от качествена козметика, можете да попълните формата за обратна връзка, в линка за допълнителна информация от ТУК:  linktr.ee/deleva.faberlic.bulgaria

☄2. НЕПОДХОДЯЩА КОЗМЕТИКА

В козметологията е популярна процедурата за подобряване на тонуса и облекчаването на кожата на лицето от химически пилинг. Специалистът поставя върху епидермиса активното вещество на основата на определена киселина (млечна, гликолова, винена), която причинява малка изгаряне и убива клетките на епидермиса. Увредената кожа се отлепва буквално на слоеве. След завършване на пилинга (в зависимост от концентрацията на киселина, това може да отнеме от 3 до 14 дни), лицето става по-гладко и става равномерно на цвят.

Професионалните инструменти в обикновените магазини не се продават. Но дори и в супермаркетите лесно можете да намерите кремове или серуми с малък процент киселини. С тях в домашна среда можете да направите своята процедура с лек пилинг – ефект за кожата на лицето ви.

Какво да още да направите? Вижте състава на кремове, серуми, лосиони и други козметични продукти, които се използват ежедневно. Изберете меки и хранителни кремове без киселина и алкохол. Е, и поне не забравяйте за допълнителна хидратацията на кожата и UV защитата.

❄3. СТУДЪТ

Ниската температура и свързаната с нея ниска влажност на въздуха буквално привличат и абсорбират влагата от горните слоеве на кожата. Особено ако навън има леден вятър.

Ситуацията се утежнява от факта, че въздухът също е изключително сух в помещенията с централно отопление, отоплителни уреди или камина. А епидермисът просто няма възможност да бъде наситен с влага след прекарания „шок“ от улицата. Ето защо, пилингът на кожата на лицето през зимата е доста очаквано нещо.

Какво да правим ? Преди да излезете, използвайте мастни и питателни кремове, предназначени специално за защита на епидермиса от замръзване. Ако е възможно, скрийте лицето си в шал.

У дома и в офиса, не забравяйте да контролирате влажността на въздуха: нивото му не трябва да падне под 40%. През нощта използвайте овлажнител.

🌍4. ГОРЕЩАТА ВОДА

Душ, вана, сауна, вана или просто миенето с гореща вода разширяват порите. Ето защо, връщане към нормални условия, кожата започва да губи много влага. Особено засегнати са незащитените от дрехи места, каквото е лицето.

Какво да правим? След края на третирането на водата, не забравяйте да нанесете овлажняващ или подхранващ крем към кожата.

Faberlic e известна с първата патентована формула за кислородна козметика. Ако се интересувате от качествена козметика, можете да попълните формата за обратна връзка, в линка за допълнителна информация от ТУК:  linktr.ee/deleva.faberlic.bulgaria

☄5. ПЛУВАНЕТО В БАСЕЙН

В публичните басейни водата все още се дезинфекцира с хлор днес. Къпането в него сериозно изсушава кожата.

Какво да правим? След като завършите тренировката, не забравяйте да вземете нежен душ и да използвате крем.

Ако ти е било полезно, ще се радвам да харесаш и споделиш. Благодаря!

Публикувано от

Мария Делева

Казвам се Мария Делева​ и от 30 години помагам на хората да са по-успешни и щастливи. Wellness е моята философия за успех, според която 80% от живата ни зависи от изборите, които правим и желанието ни за развитие. Партньор съм на компания Faberlic. Няма по-добро училище от бизнеса в МЛМ. Създадох проектите: „Онлайн бизнес от нулата с Faberlic" и "Достойни доходи в България“. Сигурна съм, че всеки иска да постигне по-добър живот и да се чувства по-щастлив. Знам че и всеки има ресурси да го постигне. Ако желаеш моята подкрепа, стани част от екипа ми и проектите за развитие.