ИСКАШ ПРОМЯНА – ДВИЖИ СЕ

 

Ако не знаете какво да правите, а имате енергия, желание и време!!!

Най-добрият пример за тази ситуация е притчата за стадо жребци. Тя дава отговора какво да направим, къде да отидем и в кой момент. Ако сте напълно заседнал, представете себе си на мястото на един от жребците.

Има притча за стадо жребци, които се изгубиха в пустинята след буря. Те нямали нито вода, нито трева. Те не знаели на къде да тръгнат и гледали в различни посоки. Никой не знаел правилната посока и всички били изпълнени със съмнения. Изведнъж част от жребците се окопители и бързо препуснали напред. Жребците решили да използват цялата си сила, която притежават и да променят ситуацията в която си, като отидат някъде, но да не остават на това място без вода и трева. Все още притежавали желание за промяна и сила да направят промяната.

Ако и вие не знаете какво да правите, тогава има само един изход – да се движите с цялата си сила и възможно най-бързо в някаква посока с вече изпитан метод на работа. Необходимо е да се задвижите, докато не са ви напуснали всички останали сили, за да получите поне някакъв шанс да се измъкнем от ступора.

След време втора група от жребците тръгва в преследване на първата група, докато следите от праха на първите са ясно видими. Третата група останала със съмнението си, че първата група може да греши. Били скептични, нерешителни, макар да били интелигентни и мъдри. Когато разбрали, че никой от първите две групи няма да се върне, те колебливо тръгнали след тях.

Първата група жребци по пътя със съхранените сили се хранела от бедната растителност на пустинята, пиели вода от  малки водни басейни. Втората група се задоволявала с остатъците от растителността и кална вода. Третата група жребци по пътя си се хранели с останките от сухи корени, не не намерили вода.

В резултат на това първата група жребци излезе почти невредима. От втората група се погубило половината стадо. От втората група само няколко от най-силните жребци били оцелели. Оцелелите от първата група попитали оцелелите от втората група къде са останалите. Те им отговорили, че когато си тръгнали, третата група все още стояли и се съмнявали на къде да тръгнат.

В резултат на съмнението жребците от третата група били пропуснали момента, в който са били пълни със сила. Пропуснали са времето заради своята нерешителност, макар че са имали същите шансове като останалите. Някои от тях са били дори по-силни от повечето от първата група, но тяхната нерешителност ги унищожило.

Какво да правите, когато не знаете къде да отидете? Започнете да работите с цялата си сила. Така ще се победи мързела, депресията и ще ви се отворят нови възможности. Спри да бъдеш нерешителен. Направете това, което смятате за необходимо в момента, но с максимална ефективност.

Не губете време, излизайте от ступора си, опитайте нещо ново, поставете цели, анализирайте, не се предавайте и бъдете упорити.

Ако ти е било полезно, ще се радвам да харесаш и споделиш. Благодаря!

Публикувано от

Мария Делева

Казвам се Мария Делева​ и от 30 години помагам на хората да са по-успешни и щастливи. Wellness е моята философия за успех, според която 80% от живата ни зависи от изборите, които правим и желанието ни за развитие. Партньор съм на компания Faberlic. Няма по-добро училище от бизнеса в МЛМ. Създадох проектите: „Онлайн бизнес от нулата с Faberlic" и "Достойни доходи в България“. Сигурна съм, че всеки иска да постигне по-добър живот и да се чувства по-щастлив. Знам че и всеки има ресурси да го постигне. Ако желаеш моята подкрепа, стани част от екипа ми и проектите за развитие.