НАВИЦИ НА ХОРА КОИТО ИСКАТ ДА ОТСЛАБНАТ

10 навика на хората които искат да отслабнатВсички знаем, че здравословният начин на живот е изключително важен. За да се придържаме към него, трябва да се разделим с някои нездравословни хранителни навици и да усвоим други, които да ни водят до резултат, който желаем да получим. Важните неща при свалянето на килограми, е да се чуствате добре и да подхождате позитивно към процеса. Постоянното взиране всяка сутрин в стрелките на кантара, може буквално да ви доведат до депресия и да ви обезвери. Използвайте кантара за следене на моментните резултати. Не го възприемайте като единствено и най-добро средство за следене на прогреса ви.
Тайната на хората, които успяват да свалят излишните килограми и да задържат постигнатия резултат е, че те знаят каква е вечерята им, защото вече са я приготвили.Навреме пригответе вкусна и здравословна храна. Когато дойде момента за хранене, ще сте подготвени и няма да се отдадете толкова лесно на вредните изкушения. ПИЕНЕТО НА ВОДА – ХИДРАТАЦИЯТА-Когато тялото ви е добре хидратирано, не само всичките ви органи и системи работят правилно, но и това води до отслабване и задържане на теглото. Много често когато сме жадни и дехидратирани, тялото ви изпраща сигнали до мозъка, че сме гладни. Много храни съдържат вода. Напълно е възможно да си набавите някакъв минимум чрез яденето. Трябва да е ясно обаче, че това рядко е достатъчно и ще е за сметка на приети излишни калории. За това консумирайте достатъчно вода и ще намалите шанса да огладнеете по-рано от необходимото и да изядете нещо непредвидено, за което после ще съжалявате.

НЕ СЕ НАСИЛВАЙТЕ ПРЕКОМЕРНО!!! Не е нужно да се чустваме виновни всеки път, когато сме хапнали един бонбон по време на диета и да си мислите, че трябва да пробягате 5 километра, за да се отървете от излишните калории. Или още по-лошо, след първото прегрешение в храненето – да се откажете и да решите да прекратите напълно започнатото начинание.
Истината е, че можете да си позволите малки изкушения от време на време и това няма да се отрази съществено на отслабването, но просто не прекалявайте с тях. Добро правило е, ако сте свикнали да консумирате нездравословна храна 5-6 пъти в седмицата, просто да я намалите на 2-3, а не да се опитвате да я ограничите на 100%.

Направете си снимка в цял ръст преди да започнете нов хранителен режим или програма. Така ще знаете от къде сте започнали. В процеса на отслабване често може да се почуствате демотивирани и да започнете да се чудите защо изобщо сте започнали. Поглеждайки към стари снимки може да вдъхне увереност и да помогне да не се откажете. Това ще ви подтикне да постигнете още по-добри резултати, независимо от трудностите, които изпитвате.

ОСТАНЕТЕ ПОЗИТИВНИ – Често на хората, които се опитват да поддържат здравословно тегло и да тренират редовно, се гледа като на такива, губещи си безцелно времето си. Дори да имате в обкръжението си човек или хора, които се опитват да ви обезкуражат или буквално да ви откажат от новите начинания. Не се поддавайте на натиска и влиянието им.
Останете позитивни и продължавайте с тренировките и правилното хранене, докато не постигнете мечтания резултат, а след това за да останете на това ниво.Отначало ще ви питат защо го правите. После ще дойдат и моменти когато хората около вас ще ви питат как сте го направили.

ВНИМАВАЙТЕ С ЕМОЦИИТЕ!!! На всички ни е известно, че човек често се ръководи от първични емоции, които изпитва в даден момент. Сигурно ви се е случвало да сте тъжни или меланхолични. Това да ви накара да посегнете към определени храни, като шоколад, сладолед или чипс. Когато сте започнали диета за сваляне на тегло е много важно да се чувствате емоционално стабилни и да избягвате стресиращите ситуации. Обграждайте се с положителни хора и прекарвайте времето си приятно. Контролирайки емоциите си, ще можете да контролирате и пристъпите за консумация на вредни храни. Като wellness консултант оставям още 10 стъпки за промяна на навиците, които имаме и за които е доказано, че работят и дават резултат: 10 НАВИКА НА ХОРАТА КОИТО ИСКАТ ДА ОТСЛАБНАТ

Ако ти е било полезно, ще се радвам да харесаш и споделиш. Благодаря!

Публикувано от

Мария Делева

Казвам се Мария Делева​. Партньор съм на компанията Faberlic. За мен МЛМ бизнеса е най-доброто училище, в което израстваш като личност и се учиш на бизнес. Проактивна и емпатийна личност съм. За мен е важен човека и неговите възможности и желания. Сигурна съм, че всеки иска да постигне нещо по-добро в живота си, търси успеха и иска да се чувства по-щастлив. Моята мисия е да подкрепя всеки, който има такива желания, който си поставя цели и следва мечтите си. Faberlic е готова система за постигане на тези цели. По пътя заедно ще преодоляваме страхове и предизвикателства. За мен е удоволствие да предавам знанията и уменията си на хората, които ми са се доверили и с които се обграждам. Създадох проекта „Онлайн бизнес от нулата с Faberlic" и ще се радвам да си част от екипа ми.